dec
12


Mindenki más és más feltételekkel, anyagi lehetőségekkel indul neki a lakás berendezésének. Egy ízlésesen, egyedileg kialakított és berendezett lakás átalakítása, felújítása és berendezése sok pénzbe kerülhet, adott esetben meghaladhatja a lakás vételárát. Az egyedi, saját igényekre és méretre készített bútorozás tehát nem tartozik a legolcsóbb megoldások közé, és csak akkor érdemes belevágni, ha hosszú távra tervezzük az életünket a lakásban.
Az egyedi tervezésnél nagyon fontos, hogy jó összhatást, egységes képet mutasson. A formavilágon túl a színek összhangjára is figyelni kell. Ez nem azt jelenti, hogy egyhangúnak, unalmas kell lennie, még csak egyszínűnek sem! Az alapvetően világos színeket jól feldobja egy-két színfolt: növények, egy-egy jól elhelyezett kép, színes párnák, függönyök, stb. A jól megválasztott kiegészítőkkel otthonossá varázsolhatjuk a nappalit. Sok minden befolyásolja a végleges megoldást, nem érdemes kapkodni. Mindenkinek más elképzelése van arról, hogy milyen legyen álmai lakása, ezért itt most konkrét javaslatokat nem tudok leírni a nappali berendezéséről, csak néhány iránymutatót az induláshoz. (Éppen elég lesz a családdal egyeztetni, kompromisszumokat kötni ez ügyben.)
Ahogyan az élet más területein, itt is fokozottan érvényes, hogy a tervezés viszi el a munka nagyobbik részét. Én a „kevesebb több” elvét vallom.
Ahhoz, hogy fejben megkomponáljuk a teret a bútorokkal és a kiegészítőkkel, nagyon jó képzelőerő és tervezői rutin kell. Természetesen, ha megengedhetjük magunknak, lakberendezőre is bízhatjuk a tervezést, de jóval kevesebbe kerül, ha mi magunk tervezünk. Erre a célra több háromdimenziós tervezőprogram áll rendelkezésünkre. Ilyen például a DesignMyRoom, vagy a Smart Draw, ezek próbaverziói is jól használhatók.

A képen látható tervet a http://www.floorplanner.com/  szoftverrel készítettük.

panellakas-alaprajz.png

A közismert nagy svéd bútoráruház tervezőprogramjai magyar nyelven is elérhetők. Ezekkel méretpontos terveket lehet készíteni úgy, hogy az áruház kínálatában valóban megtalálható bútorokkal rendezhetjük be a virtuális teret.
Így kész tervekkel, kiszámolt, pontos költségvetéssel a kezünkben nem érhet minket meglepetés, ha a helyükre kerülnek a bútorok.

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakas-berendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr14961270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása