nov
27

A zsúfoltság nem egészséges, ahogyan az előzőekben írtuk. Mi tegyünk a dolgainkkal?
Általánosan elmondható, hogy egy lakásban teljesen felesleges olyan dolgokat tárolnunk, amit egész évben egyszer sem használunk. Ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ki kell dobni mindent. A társasházi lakásokhoz, így a panel lakások többségéhez is tartozik egy-egy tároló helyiség az alagsorban, ide is elhelyezhetünk sok, ritkán használt dolgot.
A panellakások általában elég nagy beépített gardróbbal rendelkeznek, ott szinte minden elfér. Van hely a tisztítószereknek, a takarító eszközöknek benne. A cipők, kabátok, esernyők, táskák szintén beférnek ide.
Ugyanezt, illetve ehhez hasonló beépített rendszert javaslom beépíteni a hálószobákba is. A padlótól mennyezetig elég sok minden elfér egy beépített szekrényben, így elég csak az egyik falat, vagy akár csak a sarkot beépíteni. Ezzel a megoldással lehet a legkisebb területvesztéssel a legnagyobb tárolóhelyet kialakítani. Az is fontos, hogy amennyire lehet, ne osszuk meg vízszintesen a teret a bútorokkal. Magas, nem túl mély, tolóajtós szekrényeket válasszunk hálószobai gardróbnak.
A minimál stílus illik talán a legjobban egy panellakásba az egyszerű, letisztult formavilágával. Ezzel a stílussal meg tudjuk tartani a lakás szellősségét, mégis sok lehetőséget rejt magában a tároló hely kihasználás szempontjából is. A panelek relatív kis belmagassága miatt galériák kialakítására nincs lehetőség, viszont más módon jól kihasználható tereket nyerhetünk. A helyi igényeknek megfelelően egyedileg gyártott szekrények és bútorok a legjobbak.
A nappaliban például jó szolgálatot tesz az egyedileg épített lépcsős dobogó. Egyszerre használható ülőgarnitúraként és tároló helyként.
Természetesen nem biztos, hogy mindenkinek „bejön” a modern stílus, és lehet, hogy már megvannak a régebbi, drága bútorok, amit nem szeretnének kidobni. Ilyen esetben jól gondoljuk át, hogy melyik darabokat szeretnénk használni. Komplett szekrénysorokkal berendezni egy viszonylag kis lakást nem szerencsés, elemekre bontva viszont jól használhatjuk. Használjuk a fantáziánkat, és rajzoljunk, tervezzük meg a bútorok helyét méretarányos rajzokon, és csak akkor tegyük őket a helyükre, ha már a rajzon is a jó helyen vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakas-berendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr654927943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dani04.19. · http://www.home-max.hu/butor/kanape 2014.02.13. 13:55:28

Szia!

Teljesen igazad van, ilyen panelekbe a legjobb az elemes bútor, azok között találsz szekrényt és komódot is (amelyeket akár két különböző falra is tehetsz). Vagyis a szoba méretétől és elrendezésétől függetlenül rendezheted be a teret.
www.home-max.hu/butor/andante-ulogarnitura

Üdv: Dani
süti beállítások módosítása