nov
27

Az előző írásunk arról szólt, hogy a megfelelően megválasztott színekkel tágítani tudjuk a szűk tereket, nagyobbnak tűnik a lakás. Ahhoz, hogy a tágasság érzetét továbbra is megtartsuk, fontos a bútorok és kiegészítők jó kiválasztása és elhelyezése.
Sok lakásra – függetlenül attól, hogy panelről van-e szó - jellemző, hogy túlzsúfolják bútorokkal, mert „kell” a tároló hely ennek-annak. A szobák tele vannak tömve bútorokkal, a bútorok rengeteg felesleges holmival - sokszor egy ember is nehezen fér el közöttük. Az ilyen lakások szinte teljesen elveszik az életteret a benne élőktől, ami több szempontból is káros az egészségre.

panellakas-haloszoba-berendezes.png
Jogosan merül fel a kérdés, hogy mi az összefüggés a panellakás berendezése és az egészség között, mit árthatnak nekünk, embereknek a bútorok?
Gondoljuk csak végig: hányszor takarítunk a szekrénysorok alatt, vagy a szekrények mögött? Ezeken a helyeken folyamatosan gyűlik a por, ami önmagában sem kellemes jelenség, viszont a bennük megbúvó élősködők komoly allergiás tüneteket okozhatnak. A szigetelt lakások rosszabbul szellőznek, ez a megnövekedett páratartalom a porral együtt a penészgombáknak teremt ideális feltételeket. Egy bútorokkal telezsúfolt lakás festése is sokkal problémásabb, hiszen nincs hova összepakolni a szekrényeket, nem beszélve a tartalmukról. Ebből következik, hogy egy így berendezett lakás minden igyekezet ellenére napról-napra koszosabb, egészségtelenebb lesz, még akkor is, ha a hozzáférhető helyeket rendszeresen takarítják.
A zsúfoltság lelki problémákhoz is vezethet, főleg, ha több ember él együtt egy lakásban. Csökken az egy főre jutó terület, ami konfliktusok forrása lehet. A lakás így elveszti az otthon szerepét, ami hosszú távon számos betegség – depresszió, alvászavar, stressz – kialakulásához vezethet.
 El kell tehát dönteni, hogy a bútoraink lakják az amúgy sem túl nagy panel lakásunkat, vagy inkább a magunk és a velünk együtt élők otthonává tesszük azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakas-berendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr244927926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása