nov
28

A nappali szoba általában a közös élettér a lakáson belül, ez az a hely, ahol a család együtt tud lenni, illetve ez az a helyiség, ahová a vendégeinkkel, barátainkkal le tudunk ülni. Ennek megfelelően rendezzük be ezt a szobát. Hogyan álljunk neki?
A nappali – ahogyan a lakás többi része sem – ne legyen telezsúfolva szekrényekkel. Elsődleges szempont a funkcionalitás és a kényelem legyen a bútorok kiválasztásánál.
Azt is érdemes előre eldönteni, hogy milyen stílusban szeretnék berendezni a szobát. Ha már kiválasztottuk a bútorokat, még mielőtt hazavinnénk az üzletből, vagy megrendelnénk, előbb mérjük meg őket, és készítsünk rajzot. Milliméterpapíron könnyen elkészíthetjük a kanapé, asztal, és egyéb bútorok méretarányos rajzát, amit ezek után vágjunk ki egyenként. Egy másik lapon az arányokat tartva rajzoljuk le a szobát, jelöljük be az ajtó, az ablakok és a fűtőtest helyét. Így minden erőfeszítés nélkül számtalanszor átrendezhetjük a szobát a kis papírbútorokkal – nem is tehetünk mást, hiszen jó esetben még meg sem vettük az igazit. Ezzel a kis modellezéssel kiderül, hogy elférnek-e a bútoraink úgy, ahogyan elképzeltük, és megspórolunk egy csomó fáradtságot, idegeskedést. Nem utolsó szempont, hogy nem dobunk ki pénzt olyan bútorokra, ami méretben esetleg nem passzol.
Ha találtunk számunkra tetsző elrendezést, és a „papírforma” szerint minden szuper, akkor következik a „helyszínrajz”: rajzoljuk fel a padlóra a bútorok körvonalait.

panellakas-lakberendezes-szoba-merese-2.jpg

Erre azért van szükség, hogy lássuk: valóban van-e annyi hely, hogy kényelmesen elférjünk a berendezési tárgyaink között. Remélem, senkinek nem jut eszébe alkoholos filccel rajzolni a padlóra! Öntapadós szalag pont megteszi, nem hagy nyomot. Ha így is klappol minden, akkor hozhatjuk a bútorokat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://panellakas-berendezes.blog.hu/api/trackback/id/tr274931201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása